Rodekoolsalade

 

benodigdheden:
rode kool heel fijn gesneden, of gekookt uit een pot
half bakje crème fraiche
Chinese kruiden(met bv. steranijs erin oa te koop bij de Kopak)
gele rozijnen
vier of vijf appeltjes of appelcompote uit een pot



*    laat de rode kool uitlekken of doe de rauwe rode kool in een schaal
*    schep een half bakje créme fraiche erdoor
* kook de rozijnen en flink wat vd Chinese kruiden
een half uurtje zachtjes koken, totdat de rozijnen geweld zijn.
Af laten koelen en dan door de salade
* 15 gr. roomboter in de pan, voeg de appelblokjes toe,
even aanbakken en dan een beetje water erbij en net niet zacht laten worden.
Af laten koelen en ook erdoor.


 En dan lekker smullen!

serveertip: voeg vlak voor het serveren een paar fijngehakte walnootje toe!

Heerlijke soepjes
Hongaarse champignonnesoep
Aardappel-Herfstsoep

Andere recepten:
Rode koolsalade
Vegetarische Kaasgehakt
Krabcocktail
Lemoncurd

Terug naar de hoofdpagina