Ongeveer in 1996 was ik met vakantie in Spanje (Met Alet Vleems, het was ook het begin van Dom en Blond) en wij logeerden bij een engelse dame die een geweldige bedandbreakfast runde met heerlijke zelfgemaakte Lemoncurd, Ik ben er sindsdien verslaafd aan en heb het vandaag(31 mei 2004) pas voor het eerst zelfgemaakt en met succes! Ik wil het graag met jullie delen

Lemoncurd
250 gram suiker
80 gram roomboter
2 citroenen(geraspte schil + sap)
4 eieren
2 goed schoongemaakte jampotjes

Smelt de boter/suiker/rasp en sap in een pannetje op een zacht vuur
 Klop je de eieren los en voeg ze al roerend toe met een garde
Laat de pan op het vuur en roer tot alles glad en gebonden is, niet koken
Doe de Lemoncurd in de schone potjes, schroefdeksels erop onderste 
boven laten afkoelen op een theedoek en klaar
Eenmaal geopend 4-6 weken houdbaar in de koelkast

serveertip:
Niet alleen op brood maar ook als toetje is het erg lekker
Een beetje kwark of yoghurt, daarbovenop een eetlepel Lemoncurd en dan zelf 
geroosterde (eventjes in een droge koekenpan op het vuur lichtbruin) stukjes amandel
toefje slagroom, heeeeeerlijk

 

Heerlijke soepjes
Hongaarse champignonnesoep
Aardappel-Herfstsoep

Andere recepten:
Rode koolsalade
Vegetarische Kaasgehakt
Krabcocktail
Lemoncurd

Terug naar de hoofdpagina