Aardappel-Herfstsoep

 

benodigdheden:
stuk of vier selderijstengels 
courgette
rode paprika
zakje soepgroente
5/6 aardappels
,peterselie, bieslook , selderij, 
knoflookpoeder, djahé(gemberpoeder), paprikapoeder, kerrie

*Alle specerijen/kruiden, behalve de groene kruiden, eerst aanbakken met  50 gram roomboter , dan de in blokjes gesneden groente in de pan, even aanbakken,
 theekopje water erbij en kwartiertje zachtjes op laten staan.
Aardappels even apart bijna gaar koken, 1/2 aardappels even achteruit houden

Als alles uiteindelijk bijna klaar is, halve liter water erbij
wat zout toevoegen, niet teveel , kan ook op tafel!
nog even een paar minuutjes zachtjes laten doorkoken,
met de blender/staafmixer alles fijn pureren.
Garneren met een waaiertje van dunne schijfjes aardappel
met een takje peterselie of selderie en wat uitgebakken spekjes
en je herfstsoepje is klaar om opgediend te worden!

 Lekker smullen maar!


serveertip: Vervang de selderijstengels ook es door een venkelknolletje!

Heerlijke soepjes
Hongaarse champignonnesoep
Aardappel-Herfstsoep

Andere recepten:
Rode koolsalade
Vegetarische Kaasgehakt
Krabcocktail
Lemoncurd

Terug naar de hoofdpagina