Aardappel-Herfstsoep
benodigdheden:
stuk of vier selderijstengels
courgette
rode paprika
zakje soepgroente
5/6 aardappels
,peterselie, bieslook , selderij,
knoflookpoeder, djahé(gemberpoeder), paprikapoeder, kerrie
*Alle specerijen/kruiden,
behalve de groene kruiden, eerst aanbakken met 50 gram roomboter , dan de
in blokjes gesneden groente in de pan, even aanbakken,
theekopje water erbij en kwartiertje zachtjes op laten staan.
Aardappels even apart bijna gaar koken, 1/2 aardappels even achteruit houden
Als alles uiteindelijk bijna klaar is, halve liter water erbij
wat zout toevoegen, niet teveel , kan ook op tafel!
nog even een paar minuutjes zachtjes laten doorkoken,
met de blender/staafmixer alles fijn pureren.
Garneren met een waaiertje van dunne schijfjes aardappel
met een takje peterselie of selderie en wat uitgebakken spekjes
en je herfstsoepje is klaar om opgediend te worden!
Lekker smullen maar!
serveertip:
Vervang de selderijstengels ook es door een venkelknolletje!
Heerlijke soepjes
Hongaarse
champignonnesoep
Aardappel-Herfstsoep
Andere recepten:
Rode
koolsalade
Vegetarische
Kaasgehakt
Krabcocktail
Lemoncurd